Bezo is gespecialiseerd in de volgende metaalbewerkingen: walsrollen, rolbuigen, profielwalsen, TIG-lassen, MIG-lassen, puntlassen, poedercoaten, zandstralen, lasersnijden, plasmasnijden en CNC.

Machinepark

Kennis is essentieel, maar kan alleen tot bloei komen met het juiste materieel. Bezo zoekt altijd de optimale vorm van metaalbewerking. Of het nu gaat om walsrollen, rolbuigen, profielwalsen, TIG-lassen, MIG-lassen, puntlassen, poedercoaten, zandstralen, lasersnijden, plasmasnijden, CNC, ons bijzonder complete machinepark maakt het mogelijk.

Kantbank

Voor werkstukken tot 3 meter lang en 8 mm dik. Op de kantbank drukken we plaatmateriaal in een V-vormige mal. Het veerkrachtige metaal springt enigszins terug, waardoor de juiste buighoek ontstaat.

Schaar

Voor werkstukken tot 3 meter lang en 12 mm dik Terwijl de metalen plaat van de schaar stevig op zijn plaats wordt gehouden op het ondermes, komt het bovenmes omlaag voor een perfecte snede.


Ponsmachine (70 ton)

Voor werkstukken tot een dikte van 20 mm. Met een matrijs ponsen we feilloos de benodigde gaten in een plaat. Met hoge snelheid en grote precisie, zonder dat er bramen ontstaan. Klein of groot, dik of dun, rond of vierkant.

Plaatwals

Voor werkstukken tot 2 meter lang en 3 mm dik Walsen wordt ook wel rolbuigen genoemd. Een plaat wordt door de walsrollen gevoerd en komt er gebogen uit. We herhalen het proces totdat de ideale radius bereikt is.


Profielwals, capaciteit 3 kW

Met verschillende rollen walsen we de profielen in vorm.

CNC-plasmasnijder

Voor werkstukken tot 4 meter lang, 1,5 meter breed en 20 mm dik Met een superhete plasamaboog brengen we het RVS of koolstofstaal heel lokaal op zo’n hoge temperatuur dat het smelt. Door er vervolgens gas doorheen te blazen, ontstaat een schone snede.


CNC-volautomatische zaagbank

Voor werkstukken tot 6 meter lang. Buizen en profielen zagen wij probleemloos op deze computergestuurde machine. Na het instellen van de gewenste lengte en hoek is dit een volautomatisch proces.

Kemppi lasmachines voor TIG- en MIG-lassen

Volledig geautomatiseerd booglassen, voor perfecte verbindingen in RVS, hoogwaardig staal en aluminium.