Bezo bewerkt metaal op alle denkbare manieren. Dat vraagt om gedegen kennis van technieken en materialen.

Kennis van techniek

De kennis die Bezo in huis heeft, is meer dan de optelsom van vier generaties ervaring. Technische ontwikkelingen volgen we op de voet, we Bezoeken regelmatig beurzen om met eigen ogen te zien waar nieuwe mogelijkheden liggen. En natuurlijk volgen onze medewerkers regelmatig cursussen en trainingen om zich de meest actuele of hooggespecialiseerde technieken eigen te maken.

Zetten

Bezo kan ijzer knippen en zetten, RVS zetten, staal zetten, aluminium zetten, metaal zetten, plaatmetaal zetten. Geef onze zetbank een stuk metaal en wij zorgen dat de gewenste vorm eruit rolt.

Walsen

Voor het warm of koud walsen van plaatwerk, het walsen van platen staal, RVS walsen, aluminium walsen en het walsen van ijzer is Bezo uw partner. Iedere soort metaal halen we met plezier door onze sterke walsen.


Draaien

Onder ons dak vindt u prachtige en krachtige metaaldraaibanken. Dankzij deze machines is Bezo een voortreffelijk partner voor metaalwerk.

Buigen

Het buigen van aluminium, staal of ijzer is een kunst. Bezo beheerst die kunst tot in de puntjes en kan ijzer rond plooien, RVS en iedere metaalsoort buigen. Maar ook voor het buigen van een buis of pijp draaien wij onze hand niet om.


Boren

Boren in metaal of boren in RVS inox? Geen probleem bij Bezo. Metaalboren, ijzerboren, Bezo is niet voor één gat te vangen.

Frezen

Bezo is gespecialiseerd in het frezen van metaal en frezen in aluminium. Laat het ons weten wanneer wij de bovenfrees of kantenfrees voor u aan het werk kunnen zetten.


Ponsen

Plaatwerk ponsen? Dat doen we graag. Maar onze ponsmachine kan meer dan alleen gaten ponsen in metaal, RVS-plaat ponsen of aluminium profielen ponsen. Hij kan ook stansen en hoeken afronden.

Snijden

U wist waarschijnlijk al dat Bezo een uitstekend staalsnijbedrijf is. Hier kunt u al uw metaal laten snijden. RVS snijden, staalplaat snijden, geen punt. Lasersnijden, watersnijden, autogeen snijden, brandsnijden, plasmasnijden, snijbranden, draadsnijden: we beheersen alle technieken.


Lassen

Bezo is sterk in staal, ook als lasbedrijf. Metaal lassen, RVS lassen, aluminium lassen, staal lassen, lassen met beklede elektrode, MIG/MAG-lassen, TIG-lassen, autogeen lassen, puntlassen, Bezo wordt er blij van. En u van het resultaat!

Stralen

Een roestprobleem? Dat wilt u liever voorkomen. Daarom laat u uw metaal, staal of ijzer stralen door Bezo. Naast zandstralen kunt u ook kiezen voor een andere manier van conserveren, namelijk poedercoaten. Benieuwd naar de prijs? Leg uw aanvraag bij ons neer en wij geven u snel de kosten voor stralen of poedercoaten.


Conserveren

U wilt uw metalen maatwerk natuurlijk goed beschermen. Door middel van poedercoaten of stralen kunnen wij uw staal uitstekend conserveren.

Kennis van materiaal

Bezo is machtig in metaal. Om dat te kunnen beweren, beheersen we niet alleen de bewerkingstechnieken. We kennen ook de verschillende materialen door en door. Onze medewerkers weten uit eigen ervaring wat de mogelijkheden en beperkingen van iedere metaalsoort zijn en hoe zij daar optimaal gebruik van kunnen maken. Zo halen zij het beste uit metaal.Roestvast staal

Roestvast staal, RVS, inox, roestvrij staal: dit prachtige materiaal is onder verschillende namen bekend. Het geheim zit hem in de samenstelling van de legering. Staal roest niet als het minimaal 10,5% chroom en maximaal 1,2% koolstof bevat. RVS is, net als gereedschapsstaal, een vorm van hooggelegeerd staal.

Laaggelegeerd staal

IJzer dat 1,5 tot 5% aan legeringselementen bevat, noemen we laaggelegeerd staal. Bezo werkt graag met staal waarin chroom en molybdeen zijn verwerkt. Dat type staal bezwijkt niet onder hoge temperaturen en is erg sterk.


Ongelegeerd staal

Ook het staal dat we ongelegeerd noemen, bestaat uit meer dan ijzer en koolstof. Er zit maximaal 1,5% aan legeringselementen in om de hardheid te verhogen. Vaak is dat mangaan of silicium. Ongelegeerd staal is het meest gebruikte staal ter wereld, doordat het relatief krachtig is en zich makkelijk laat bewerken.

Aluminium

Aluminium is licht, sterk, slijtvast en roest niet. Geen wonder dat deze populaire metaalsoort zijn weg vindt in tal van toepassingen. Niet alleen in de lucht- en ruimtevaart, maar ook in deuren, kozijnen, daken, gevelbekleding, steigers, ladders en schepen, om maar wat te noemen.